منبه : قدس
لینگ : روستای هزار ساله "خادر"، غبار گرفته زمان
http://www.qudsdaily.com/archive/1384/html/2/1384-02-07/Page3.html#10
روستای "خادر" در 20 کیلومتری جاده شاندیز و در درون یک دره با وسعت بیش از هزار هکت ار، واقع شده است. اراضی خادر، در حد فاصله دو رودخانه شاندیز و نغندر قرار گرفته و ارتفاع رودخانه از سطح زمین 1270 متر می باشد، روستای خادر با 150 خانوار، از غرب ب ه شهر شاندیز و ابرده، از شرق با روستای ارچنگ و سرآسیاب و از جنوب با روستای نغندر و رشته کوههای بینالود محدود می گردد.
رضا دیزبادی مسؤول انجمن میراث فرهنگی شاندیز، در مورد وجه تسمیه آن چنین می گوید:ا ین روستا برای اینکه داخل دره قرار گرفته، محل رویش خار و گیاهان وحشی بوده است. به هنگام وزش بادهای شدید خارها کنده شده و به داخل دره برده می شده، به همین جهت روستا "خاردره" نام گرفت و با گذشت زمان به "خادر" تغییر یافته است.
دیزبادی "درباره" وجه تسمیه دیگر خادر گفت:خادر بر گرفته از نام "خادر ابن ثمود" پش ت چهارم حضرت صالح پیامبر بزرگ الهی می باشد. این شخصیت مهم پس از مهاجرت از سرزمین حج از به عراق، وارد ایران شده و در خادر سکنی گزیده است. به گفته دیزبادی، خادر در قال ب این گفته به معنی حیران و سرگشته است که طبق تحقیق باستان شناسان، قدمت روستا به یک هزار سال می رسد.
رئیس انجمن میراث فرهنگی شاندیز گفت:در قسمت غربی روستا، محلی به نام سرچشمه وجود دار د که به واسطه وجود قناتی پرآب، از دوره ناصرالدین شاه مورد توجه بوده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.